Hz. Mevlâna’nın 746’ıncı Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, bu yıl “Vefa Vakti” temasıyla düzenleniyor. Hz. Mevlâna’yı anmak, hatırlamak ve anlamak amacıyla KTO Karatay Üniversitesi de anma törenlerine çeşitli etkinliklerle katkı sağlıyor.

Bu kapsamda 11 Aralık 2019 tarihinde üniversitemiz ve Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği iş birliğinde “Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu” başlığı adı altında uluslararası sempozyum düzenlenmektedir. Sempozyumda, farklı üniversitelerden gelecek olan ve Mevlâna ve eserleri üzerinde çalışmalar yapan bilim insanları, Mevlâna düşüncesinde dost, dostluk, üslup, manevi ahlak, beşeri münasebetler gibi konuları ele alacaklar.

Yer: KTO Karatay Üniversitesi C Blok Konferans Salonu

Tarih: 11 Aralık 2019