12Mar
KTO Karatay Üniversitesi’nden Erken Yaşta Evlilik Çalıştayı

KTO Karatay Üniversitesi Kadın Hakları Komisyonu 18 yaş altı evliliklere dikkat çekmek amacıyla “Erken Yaşta Evlilik” çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, ülkemizde erken yaşta evlilik oranının yüzde 4 olduğuna ve bu rakamın göç olgusu ile daha da arttığına dikkat çekildi.

11Mar
KTO Karatay Üniversitesi’nde Diyetisyenliğe İlk Adım Töreni

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen “Diyetisyenliğe İlk Adım Töreni”nde KTO Karataylı diyetisyen adayları mesleklerine bir adım daha yaklaşmanın heyecanını yaşadı.

11Mar
KTO Karatay’dan Ceren Damar Şenel Anısına Kadına Şiddet Sempozyumu

KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Konya Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geçtiğimiz aylarda görevi başında katledilen akademisyen Ceren Damar Şenel anısına “Kadına Şiddet Sempozyumu” düzenledi.

07Mar
KTO Karataylı Mühendisler, Kendi İmkanları ile Oluşturdukları “Light Board” Stüdyosunda İnteraktif Öğrenme Sağlıyor

Teknolojideki gelişmelere bağlı olarak eğitim-öğretim alanında da birçok yenilik ortaya çıkmış, geleneksel metotlar yerini, bireyi aktif kılan, zaman mekân fark etmeksizin daha hızlı ve kalıcı öğrenmeyi sağlayacak yöntemlere bırakmıştır.

05Mar
KTO Karatay “Odyolojide Vestibüler ve Elektrofizyolojik Uygulamalar Sempozyumu”na Ev Sahipliği Yaptı

KTO Karatay Üniversitesi, Odyoloji Günleri I kapsamında “Odyolojide Vestibüler ve Elektrofizyolojik Uygulamalar Sempozyumu” düzenledi.

01Mar
Hz. Mevlânâ ve Felsefesini Anlatan Kitaplara Pakistanda Yoğun İlgi

KTO Karatay Üniversitesi Mütercim Tercümanlık-İngilizce Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Erkan Türkmen’in Urduca’ya çevrilen kitabı “The Essence of Rumi’s Masnevi” Pakistan’da yoğun ilgi görüyor.

25Şub
Prof. Dr. Osman Okka’ya 50. Yıl Plaketi ve Hacıveyiszade Mustafa Kurucuyu Anma Programı

Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği iş birliği içerisinde ‘Cumhuriyet Döneminde Bir Osmanlı Aydını Hacıveyiszade Mustafa Kurucu’ ve ‘Akademik Hayatının 50. Yılında Dr. Osman Okka’ konulu program düzenlendi.

25Şub
KTO Karatay, KPSS Ön Lisansta Bölge Birincisi

“2018-KPSS Ön Lisans Değerlendirme Raporu”na göre öğrencilerimiz, KOP Bölgesinde bulunan üniversiteler içerisinde ilk sırada yer alarak bölgedeki başarısını biz kez daha kanıtladı. Türkiye geneli değerlendirmede ise 10. sırada yer alarak iddiasını KPSS başarısı ile de göstermiş oldu.