18Ara
KTO Karatay’da Anestezi Teknikerleri’nin Dünü, Bugünü, Yarını Paneli

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun öncülük ettiği Anestezi Teknisyen ve Teknikerler Derneği iş birliği ile ameliyathanelerin gizli kahramanları anestezi uzmanları, teknisyen ve teknikerlerini daha yakından tanımak ve sektörü bilimsel anlamda ele almak amacıyla “Anestezi Teknikerlerinin Dünü, Bugünü, Yarını” paneli düzenlendi.

17Ara
Altına Dayalı Kira Sertifikaları İle Güvenli ve Helal Yatırım Mümkün

Dr. Öğretim Üyesi Kamola Bayram: “Günümüzde yastık altındaki altın miktarının, ülkemizde en az 2200 ton olduğu tahmin edilmektedir. Bu altınların ekonomiye kazandırılması ve ülke rezervlerinin güçlendirilmesi amacı ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2017 yılının Ekim ayından itibaren Altına Dayalı Kira Sertifikaları ihracı başlatılmıştır.”

12Ara
Uluslararası Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu

KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği iş birliğinde ilki düzenlenen “Uluslararası Mevlâna Düşüncesinde Beşerî Münasebetler Sempozyumu” ile Mevlâna düşüncesinde dost, dostluk, üslup, manevi ahlak, beşerî münasebetler konuları ele alındı.

10Ara
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Tarafından Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e Şeref Üyeliğinin Takdimi Gerçekleştirildi

Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz’e, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’nin beratının takdimi gerçekleştirildi.

06Ara
“Mevlâna’ya Saygı II” Sergisi KTO Karatay Üniversitesinde Sanatseverlere Kapılarını Açtı

Mevlâna’nın 746’ncı Vuslat Yıl Dönümü kapsamında KTO Karatay Üniversitesi Resim Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Mevlâna’ya Saygı II” Karma Sergisi, KTO Karatay Üniversitesi B blok fuaye alanında açıldı.

03Ara
Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Teknik Gezi Düzenledi

Makine Mühendisliği Bölümü tarafından, ilk olarak Denizli’de Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali’ne, ardından Aydın’da Dora 3A Jeotermal Enerji Santrali’ne ve Aydın’da Efeler Jeotermal Enerji Santrali’ne teknik bir gezi düzenlendi.

29Kas
Yalın ve Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi Laborutuvarı İkinci Çalıştayı ile KTO Karatay’da

“2nd International Annual Workshop on LeanGreen SCM” başlıklı, “Industry 4.0: Digital Transformation” konulu çalıştay, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

28Kas
KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümünden Enerji Tasarrufu Önerileri

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Enerji Yönetimi Bölümü, Türkiye’de lisans düzeyinde açılmış ilk bölüm olarak 2014 yılından beri faaliyet gösteriyor.