03Eki
KTO Karataylı Hukukçulara İlk Ders Başkan Hasan Kılca’dan

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hukuk Başlangıcı dersini verdi.

01Eki
Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliğine Seçildi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Şeref Üyeliği’ne, Hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz seçildi.

27Eyl
Konya Sanayisinin Merkezinde Yer Alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu’nda Eğitim Başladı

Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı, Konya Ticaret Odası Fuar Kampüsü’nde bulunan yeni hizmet binasında gerçekleştirildi.

26Eyl
KTO Karatay Tıp Alanında Önemli Araştırmalara Ev Sahipliği Yapacak

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde, Konya’nın ve ülkenin dört bir yanındaki araştırmacıların yararlanabileceği, tıp alanındaki gelişmelere öncü olacak Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) destekli KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

11Eyl
Erkek İntihar Oranları Kadınlardan 2.5 Kat Daha Fazla

“İntihar Davranışında Cinsiyet Paradoksu: İstatistikler ve Bazı Açıklamalar” konulu sunumunda Alptekin, ülkemizde intihar davranışının cinsiyete göre dağılımıyla ilgili tespitlerde bulunarak erkek intihar oranlarının kadınlardan 2.5 kat daha fazla olduğunu söyledi.

09Eyl
Endüstri 4.0 İşletme Maliyetlerinde Tasarruf Sağlıyor

Toplumların ekonomik üretim modelleri tarihinde son durağı, dördüncü sanayi devrimi yani Endüstri 4.0 olarak tanımlanıyor. Endüstri 4.0, dijital dönüşüm dinamiklerinden yola çıkarak geleceğin akıllı üretim ekonomisini doğuruyor.

09Eyl
Konya, Makine Sanayiinde Ülkenin Lokomotifi

Konya makine sanayiinde, tarım ve tarıma dayalı makine ve ekipmanların önemi oldukça büyük. Makine imalat sanayii Konya’da istihdam açısından da oldukça önemli bir potansiyele sahip.

05Eyl
Aday Öğrenciler İçin Ek Yerleştirme, Fırsata Dönüşebilir

Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için üniversiteli olma hayali henüz bitmedi. Yerleşemeyen adaylar için bir fırsat niteliğinde olan ek yerleştirme tercihleri 5-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.