04Eyl
“Mimarların Görevi Doğaya Zarar Vermeyen Mekanlar Tasarlamaktır”

Düzensiz ve yoğun bir yapılaşmaya sahip kentler hem çevreyi hem de yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor. Doğaya adeta başkaldıran yapılar son zamanlarda ülkemizde tartışma konusu.

03Eyl
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

Türkiye’nin Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle ticareti, bölgede yaşanan çeşitli sorunlara rağmen artmaya devam ediyor. Türkiye ve bu ülkeler arasındaki ticaret hacmi, yıllık 40 milyar doları aşmış durumda.

27Ağu
Yenidoğan İşitme Problemlerinde Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor

Beş duyumuzdan biri olan işitmede meydana gelen kayıplar, iletişimden sosyal gelişime dek birçok alanda soruna yol açıyor. Bebeklerde tanının zaman kaybetmeden konulabilmesi için doğumdan sonra yapılan işitme taraması önem taşıyor.

27Ağu
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’den  30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

26Ağu
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi’ne Talep  Gün Geçtikçe Artıyor

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi’ne Talep Gün Geçtikçe Artıyor

Vatandaşı bankadan kredi almadan, altın günü modeliyle ev sahibi yapan “Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi’ne” talep gün geçtikçe artıyor. Sektör büyüklüğü son 4 ayda ikiye katlanarak, 2 milyar TL’ye ulaştı.

23Ağu
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde  Önemli Bir Potansiyele Sahip

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk yarısında üretilen elektrikte yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 66,22 olarak kayıtlara geçti.

21Ağu
KARSEM ve ILO’nun “Hayata Fırsat Projesi” Kapsamında Mesleki Eğitim Kursları Devam Ediyor

KARSEM mesleki eğitimler ile Türk vatandaşları ve Konya’da geçici koruma sağlanan Suriyeliler için iş fırsatları sunuyor.

20Ağu
Alternatif Bir Finansman Yöntemi, “Devlet Destekli Alacak Sigortası”

Dr. Seyfettin Kurt, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda bir adım atarak riskleri daha iyi yönetmek adına yeni bir alternatif olarak “Devlet Destekli Alacak Sigortası” sistemini ortaya koyduğunu, sistemin şirketlerin finansmana ulaşmasını kolaylaştırdığını belirtti.