09Eyl
Konya, Makine Sanayiinde Ülkenin Lokomotifi

Konya makine sanayiinde, tarım ve tarıma dayalı makine ve ekipmanların önemi oldukça büyük. Makine imalat sanayii Konya’da istihdam açısından da oldukça önemli bir potansiyele sahip.

05Eyl
Aday Öğrenciler İçin Ek Yerleştirme, Fırsata Dönüşebilir

Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar için üniversiteli olma hayali henüz bitmedi. Yerleşemeyen adaylar için bir fırsat niteliğinde olan ek yerleştirme tercihleri 5-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

04Eyl
“Mimarların Görevi Doğaya Zarar Vermeyen Mekanlar Tasarlamaktır”

Düzensiz ve yoğun bir yapılaşmaya sahip kentler hem çevreyi hem de yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor. Doğaya adeta başkaldıran yapılar son zamanlarda ülkemizde tartışma konusu.

03Eyl
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

Türkiye’nin Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle ticareti, bölgede yaşanan çeşitli sorunlara rağmen artmaya devam ediyor. Türkiye ve bu ülkeler arasındaki ticaret hacmi, yıllık 40 milyar doları aşmış durumda.

27Ağu
Yenidoğan İşitme Problemlerinde Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor

Beş duyumuzdan biri olan işitmede meydana gelen kayıplar, iletişimden sosyal gelişime dek birçok alanda soruna yol açıyor. Bebeklerde tanının zaman kaybetmeden konulabilmesi için doğumdan sonra yapılan işitme taraması önem taşıyor.

27Ağu
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’den  30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

26Ağu
Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi’ne Talep  Gün Geçtikçe Artıyor

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi’ne Talep Gün Geçtikçe Artıyor

Vatandaşı bankadan kredi almadan, altın günü modeliyle ev sahibi yapan “Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi’ne” talep gün geçtikçe artıyor. Sektör büyüklüğü son 4 ayda ikiye katlanarak, 2 milyar TL’ye ulaştı.

23Ağu
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde  Önemli Bir Potansiyele Sahip

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk yarısında üretilen elektrikte yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 66,22 olarak kayıtlara geçti.