Not Yükseltme Sınavları

Üniversitemizde uygulanmakta olan iki farklı not yükseltme sınavı mevcuttur. Bu sınavlara başvuru zamanları, menüleri ve uygulama esasları farklılıklar gösterdiğinden dolayı karışıklığa neden olmaktadır. Dilerseniz,örnekleriyle beraber inceleyelim.

1- Not Yükseltme Sınavı (Bir önceki yılı aynı dönem)

2- Final İçin Not Yükseltme Sınavı (İçinde bulunduğumuz yıl)

1- Not Yükseltme Sınavı (Bir önceki yılın aynı dönemi)

Bir önceki yıl, içinde bulunduğumuz dönem ile aynı dönemde aldığınız ve başarılı olduğunuz dersler için başvuruda bulunabilirsiniz.

Örneğin, 2019-2020 Güz dönemi bütünleme not yükseltme sınavlarına başvuracaksınız. 2018-2019 yılının Güz döneminde aldığınız ve başarılı bir şekilde tamamladığınız derslere başvurabilirsiniz. (Dersin 2019-2020 Güz döneminde açılmış olması şartı ile)

Yukarıda tanıma uyan derslere başvurabilmeniz için aktif dönemde dersin açılması gerekmektedir. Uygulamalı derslerin not yükseltme sınavının yapılıp yapılmaması fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu tarafından belirlenir.

Not yükseltme sınavının etki oranı %100’dür. Örneğin 100 aldıysanız (A), 85 aldıysanız (A-), 80 aldıysanız (B+), 75 aldıysanız (B), 70 aldıysanız (B-), 65 aldıysanız (C+), 60 aldıysanız (C) olarak sisteme kaydedilecektir. Not yükseltme sınavında alınan harf notu bir önceki yıl/dönemde alınan harf notundan yüksek ise dikkate alınır. Aksi takdirde dikkate alınmaz.

Not yükseltme sınavı başvurunuzu tamamlayabilmeniz için geçen yıl Üniversitemizde ders kaydınızın olması gerekmektedir. Aksi halde başvuru yapılamayacaktır.

Başvuru adımları:

·        OBS giriş yapılır.

·        Başvuru işlemleri menüsü

·        Not yükseltme sınavı başvuru bağlantısı

2- Final İçin Not yükseltme sınavı (İçinde bulunduğumuz yıl)

Aktif dönem içerisinde final sonucuna göre dersi başarılı bir şekilde geçmişseniz, final sınavının not yükseltmesi olarak bütünleme sınavına kayıt olabilirsiniz.

Örneğin, 2019-2020 Bahar döneminde final sınavı sonucunda bir dersi geçtiniz. Bütünleme sınav listeleri sadece dersten başarısız olan öğrenciler için hazırlanır. Dersten başarısız olmuşsanız yapmanız gereken bir şey yoktur, otomatik olarak bütünlemeye kayıtlanmış olursunuz. Dersi başarılı bir şekilde tamamlayanlar, sınav kayıtlarını yapabilmeleri için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bütünleme sınavına giren öğrencinin ilgili dersin final ve bütünleme sınavlarından en yüksek puanı aldığı sınav dikkate alınır.

Başvuru adımları:

·        OBS giriş yapılır.

·        Ders ve Dönem işlemleri menüsü

·        Bütünleme kayıt bağlantısı